Vertigo Experts
Expert op het gebied van Duizeligheid, Evenwicht en Balans
 
 
 

Financieel

De praktijk heeft geen contract met zorgverzekeraars. Fysio- en manueeltherapie worden deels vergoed uit de aanvullende verzekering. Vraag daarom altijd bij uw zorgverzekeraar na wat en hoeveel sessies u bij ongecontracteerde zorgaanbieders vergoed krijgt. 


Tarieven

Vestibulaire Desensitisatie Training:

Een behandeling voor uw duizeligheids- en evenwichtsklachten met behulp van Virtual Reality of de draaistoel is een intensieve behandeling. De behandeling wordt uitgevoerd door een zeer ervaren therapeut en bestaat uit maximaal 12 sessies. 

Vanaf 2021 kost een volledige behandeling/training 960 euro, excl. intake (dus € 80 per sessie)
(excl. intake)


De behandeling bestaat uit drie fasen:

De eerste fase, de beoordelingsfase, bestaat uit twee sessies. Deze zijn bedoelt om vast te stellen of u de behandeling verdragen kunt. Na deze fase wordt in overleg met u besloten of de sessies doorgaan of moeten worden afgebroken.

De tweede fase, de kantelpunt fase, omvat vier sessies en is bedoeld om vast te stellen of de eerste positieve veranderingen  in uw klachten plaatsvinden. Als dit zo is zal worden voorgesteld om de door te gaan met de derde en laatste fase van de behandeling. 

De derde fase, de consolidatiefase, zal het belastingsniveau tijdens de resterende zes sessies verder worden opgevoerd zodat prikkels steeds minder uitlokkend voor uw klachten worden.

Door het opdelen van de behandeling in drie fases, weet u waar u aan toe bent en blijven de kosten voor u ook overzichtelijk.

Overige intake en overige reguliere sessies

€ 55,-/sessie  

Reguliere sessies aan huis: 

€ 78,-

Betaling

U kunt ter plaatse betalen via pin. In overleg met de therapeut kunt u er ook voor kiezen om een factuur per mail te ontvangen.

Zorgverzekeraar

De vergoeding per sessie is per verzekering verschillend en is goed om van te voren uit te zoeken. U bent zelf verantwoordelijk voor het declareren van de bij ons gemaakt kosten bij uw zorgverzekeraar. 

Wij willen u er wel op attenderen dat u ook zelf verantwoordelijk bent om de facturen aan ons te voldoen ongeacht de afspraken die u met uw zorgverzekering heeft.