Vestibulaire Desensitisatie Training

( V.D.T.)

Vestibulaire desensitisatie-training (het ongevoelig maken voor bewegingen die duizeligheid veroorzaken) is een techniek die al meerdere decennia bestaat. Het is pas sinds pakweg een kleine tien jaar dat het zijn weg begint te vinden binnen de gezondheidszorg. Aanvankelijk gebeurde dit in de medisch-specialistische zorg (bijvoorbeeld in het militair revalidatiecentrum in Doorn), maar met voortschrijden van de techniek wordt deze oplossing steeds gebruiksvriendelijker en daarmee ook toegankelijker voor de eerste lijn.

ONZE BEHANDELING

Virtual reality bril

V.D.T.

Tijdens de Vestibulaire Desensitisatie Trainingen maken we gebruik van een Virtual Reality Bril. Het programma dat hierbij wordt gebruikt is ontwikkeld door Dr. Agali Mert.

Binnen deze virtuele omgeving roepen wij gesturctureerd en in een gecontrolleerde omgeving het gevoel van duizeligheid en disbalans op.

Draaischijf

V.D.T.

Tijdens de Vestibulaire Desensitisatie Training maken wij gebruik van een draaischijf. Op deze manier roepen wij gestructureerd en binnen een gecontrolleerde omgeving uw gevoel van duizeligheid en disbalans op.

Manuele Therapie

Manueel Therapie kan zonodig worden ingezet voor het mobiliseren van de wervels in de bovenrug en nek. Zodat je weer makkeljker kunt bewegen. 

3 Fasen

De V.D.T. behandeling bestaat uit drie fasen:


Fase 1

De eerste fase, de beoordelingsfase, bestaat uit ongeveer twee sessies.

Deze zijn bedoeld om vast te stellen of u de behandeling verdragen kunt. Na deze fase wordt in overleg met u besloten of de sessies doorgaan of moeten worden afgebroken.


Fase 2

De tweede fase, de kantelpunt fase, omvat vier sessies

en is bedoeld om vast te stellen of de eerste positieve veranderingen in uw klachten plaatsvinden. Als dit zo is zal worden voorgesteld om de door te gaan met de derde en laatste fase van de behandeling.


Fase 3

De derde fase, de consolidatiefase, zal het belastingsniveau tijdens de resterende zes sessies verder worden opgevoerd zodat prikkels steeds minder uitlokkend voor uw klachten worden.


Door het opdelen van de behandeling in drie fases, weet u waar u aan toe bent en blijven de kosten voor u ook overzichtelijk.

6


Weken

2x


PER WEEK

ZELFDE DAG

&

ZELFDE TIJD

unsplash